Welkom
Dorpsbelangen Peest
Agenda Peest
Waar stond ie
Van wie b'j der iene
Jeugd in Peest
Nieuw in Peest
Nieuws in Peest 2022
Nieuws in Peest 2021
Peest in de media 21
Wie wil?
Recepten
Man en muziek
Man en schapen
Man en Paard
Glasvezel Peest
woon-werkboerderij P
Nieuws van de W&W B
Peesterhoeve
archief zorgboerdrij
Verkeer in Peest
Verkeer in Peest 4
Natuur in Peest
Historie Peest
Peest e.o. verkennen
Boermarke Peest
Verenigingen Peest
Peest in bedrijf
Sponsors
Archief 2019
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2015
Archief 2014
Archief 2012
Archief 2013
Archief 2011
Archief 2010
Archief 2008-09
Vermist/verloren
Contact
Zo vindt u Peest
Downloads

Peester Hoeve 


 

Informatiebijeenkomst zorgboerderij
verslag Jan Sieben


Op dinsdag 8 april
had de zorgboerderij een informatiebijeenkomst in De Peestermug voor de bewoners van Peest. Mevrouw Joling verrichte de aftrap met een welkomstwoord om verder te gaan met een stukje voorgeschiedenis en het beleid van Promens Care. Het voorhuis wordt gereed gemaakt voor dagopvang en in de huidige ruimte voor dagopvang worden ter zijner tijd 6 appartementen gerealiseerd de plannen hiervoor liggen nog bij de architect op de tafel. Er komen maximaal  18 personen op de dagbesteding. De nadruk zal liggen op een begeleiding die naar cliënt en de bewoners van Peest vriendelijk is. Kortom de mensen van Promenscare en hun cliënten willen goede dorpsgenoten zijn. De naam "Peesterhoeve" zal in de toekomst niet gebruikt worden, het zal waarschijnlijk "Peesterweide"of "Peesteres" gaan heten. Vervolgens was het de beurt aan dhr. Pranger coördinator van de dagbesteding'. Op de boerderij is straks geen plaats meer voor paarden wel komen er koeien, kippen, schapen etc. er komt een moestuin en daarnaast een houtzaag en kloofafdeling. De voortuin en het parkje rondom de vijver worden opnieuw ingericht, hier begint men zeer binnenkort al mee, daarna zal het onderhoud in eigen beheer geschieden. Ook de dhr. Pranger benadrukte dat de zorgboerderij een positieve bijdrage wil leveren aan de Peester samenleving. De zorgboerderij staat open voor vragen of suggesties overdag kan men iedere medewerker aanklampen, kan die er zelf niet mee uit de voeten hij of zij zal je zeker door verwijzen ook kan men zich rechtstreeks tot Sven Pakker coördinerend medewerker telefoon 06 11 92 40 55 of het locatiehoofd Janny Joling 06 46 63 26 18 wenden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Informatiebijeenkomst zorgboerderij
Dinsdag 8 april a.s. in de Peester Mug

Sinds 2008 heeft het dorp Peest een zorgboerderij. Inmiddels is de zorgboerderij een begrip in het dorp en is het een goede woon- en werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. 
De komende maanden vinden een aantal veranderingen plaats op de zorgboerderij.  Aanleiding is dat Promens Care vanaf 1 april de dagbesteding gaat verzorgen, die eerder werd verzorgd door VOF Zorgboerderij Peest. Promens Care levert dan 24-uurs zorg aan de mensen die wonen en werken bij de zorgboerderij.

We willen u graag informeren over de veranderingen bij de zorgboerderij.
We nodigen u uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 8 april a.s.
U bent van harte  welkom vanaf 19.30 in de Peester Mug.
Er volgt ook nog een schriftelijke uitnodiging

Met vriendelijke groet,

Janny Joling

Locatiehoofd Promens Care
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Veranderingen bij de zorgboerderij
Nieuwsbrief

Veranderingen bij zorgboerderij Peest
De afgelopen periode heeft voor de Zorgboerderij Peest in het teken gestaan van de steeds dichterbij komende verhuizing van  VOF Zorgboerderij Peest.  Vanaf 1 april gaat Promens Care de dagbesteding organiseren bij de zorgboerderij. Tevens gaan er een aantal bewoners verhuizen.

Herinrichting en nieuwe naam
Promens Care heeft een tuinarchitect in de arm genomen om het terrein rondom de boerderij opnieuw in te richten. Een groot gedeelte van de tuin wordt als siertuin aangelegd met een Engels karakter. De rest van de indeling zal ook worden aangepast. Achter op het erf wordt een groentetuin gerealiseerd waar onze eigen groentes worden verbouwd. De eerste periode zullen vooral hier veel werkzaamheden worden verricht.

Omdat de VOF de naam ‘zorgboerderij Peest’ blijft voeren wordt er per 1 april een naamswijziging doorgevoerd zoals het nu lijkt wordt de nieuwe naam: woonwerkboerderij de Peester Hoeve.

Promens Care heeft in samenwerking met ‘de Balloohoeve’ besloten het grasland te laten begrazen door vleeskoeien. Daarnaast blijven er schapen en geiten en zal er een aantal kippen en varkens komen.

Na een aanloopperiode gaan we er vanuit dat we voor de 12 bewoners van de boerderij en 6 externe personen dagbesteding kunnen blijven bieden op en rond het terrein van de woon-werkboerderij. De werkbegeleiders van Promens Care zijn de afgelopen maanden geschoold en hebben op verschillende werkplekken stage gelopen en hebben meegedraaid met de VOF om de overgang te begeleiden.

 

24 uurs zorg door Promens Care
Promens Care biedt mensen met een beperking als gevolg van verstandelijke, psychische en/of sociale problemen, hoogwaardige huisvesting en begeleiding om zo invulling te geven aan een goed leven. Dat gebeurt onder het motto: gewoon als het kan en speciaal als het moet. Uitgangspunt voor de woonwerkboerderij is dat er cliënten vanuit de verstandelijk gehandicapten (VG) zorg blijven wonen en werken.

Vanaf 1 april zijn er ook ’s nachts medewerkers van Promens Care aanwezig op de boerderij zodat er voor de bewoners 24 uur per dag zorg gegarandeerd blijft. Er is dus altijd een aanspreekpunt vanuit Promens Care op de dagbesteding of op wonen aanwezig.

We realiseren ons dat deze bijdrage aan de nieuwsbrief nooit alle vragen kan beantwoorden of de onduidelijkheden die er wellicht zijn kan wegnemen.
Wanneer u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Sven Pakker coördinerend medewerker telefoon 06 11 92 40 55 of het locatiehoofd Janny Joling 06 46 63 26 18 maar u bent ook welkom om een kijkje te komen nemen bij alle werkzaamheden en ontwikkelingen. We zijn hard aan de slag om veel verbeteringen door te voeren en geven graag tekst en uitleg!

In de zomer verwelkomen we iedereen graag op het ‘zomerfeest‘ om kennis te maken of de kennismaking te hernieuwen onder het genot van een hapje en een drankje. De exacte datum zal op de uitnodiging staan die nog wordt verspreid.

 


 


 


 

P E E S T ons prachtige dorp in Drenthe