Welkom
Dorpsbelangen Peest
Agenda Peest
Waar stond ie
Van wie b'j der iene
Jeugd in Peest
Nieuw in Peest
nieuw in Peest 2019
nieuw in Peest 2014
nieuw in Peest 2013
nieuw in Peest 2012
nieuw in Peest 2011
nieuw in Peest 2010
Nieuws in Peest 2019
Peest in de media 19
Wie wil?
Recepten
Man en muziek
Man en schapen
Man en Paard
Glasvezel Peest
woon-werkboerderij P
Verkeer in Peest 4
Natuur in Peest
Historie Peest
Peest e.o. verkennen
Boermarke Peest
Verenigingen Peest
Peest in bedrijf
Sponsors
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2015
Archief 2014
Archief 2012
Archief 2013
Archief 2011
Archief 2010
Archief 2008-09
Vermist/verloren
Contact
Zo vindt u Peest
Downloads

Nieuw in Peest 2019

Alida en Herman
door Monique Kalfsbeek

 

Wie zijn jullie en waar komen jullie (oorspronkelijk) vandaan?
Alida van Veenen uit Haren, de helft van een tweeling, en Herman van de Riet, ook uit Haren.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Herman en Alida hebben elkaar in Haren leren kennen. Herman was een klasgenoot van het tweelingzusje van Alida. Tijdens de fietstocht op weg naar een camping in Onnen voor een introductiekamp van school stond Alida aan de kant van de weg enthousiast naar haar zusje te zwaaien. Herman zag Alida staan en was gelijk verkocht. Het duurde daarna nog ongeveer 3 jaar voordat ze elkaar weer ontmoetten. Toentertijd gaf Alida les aan de majorettes van drumband Apollo en Herman kwam daar kijken. Daar werd contact gelegd en na een paar afspraakjes werden ze een stel.

Welk beroep hebben jullie?
Alida is welzijns- en vrijwilligerscoördinator bij een verpleeghuis in Haren. Herman is inkoper en replenishment-specialist van beroep.

Hebben jullie kinderen?
Ja, zoon Jasper van bijna 20 jaar.

Waarom hebben jullie voor Peest gekozen?
Herman rijdt al ruim 20 jaar met een vriend uit Norg iedere zondagochtend aangespannen door de omgeving rond Norg. Een mooiere omgeving dan hier is voor het recreatief rijden met paarden en aanspanningen in heel Nederland haast niet te vinden. Er zijn hier zoveel zandpaden die door een zeer afwisselend landschap voeren. Met name de variatie tussen het cultuurlandschap en de bossen is hier prachtig! Menig keer  kwamen ze ook door Peest. Zoekend naar een nieuwe woonplek waar ook ruimte was voor de paarden bij huis en een mooi uitrijgebied kwamen ze de boerderij aan de Hoofdweg tegen. Ondanks dat de boerderij grondig aangepakt moest worden, was het liefde op het eerste gezicht. En zo is het gekomen…

Zijn jullie al een beetje gesetteld?
Jazeker, vanaf het begin voelde het direct heel fijn aan. We hebben rondom hele lieve buren. En vanaf het eerste moment hebben we ons hier welkom en thuis gevoeld. Om contact te krijgen met de andere dorpsgenoten hebben de activiteiten van Dorpsbelangen ons heel wat gebracht. Na een keer de neijoarsvisite te hebben meegemaakt heb je het merendeel van het dorp een hand gegeven.

Hoe vindt jullie zoon het om in Peest te wonen?
In het begin was het wel even wennen. Voornamelijk omdat hij tijdens de verbouw van het voorhuis tijdelijk in een caravan in de schuur moest wonen. Intussen is het voorhuis goed bewoonbaar en vindt Jasper het hier ook geweldig.

Hebben jullie huisdieren?
Jazeker, onze paarden: Layla een arabofries, Boris een new forestpony, Stanno een haflinger en de kleinste en tevens de oudste Rambo de shetlander.

 

  

 


Alida en Herman binnen in hun eetkeuken


Buiten bij de voordeur

Wat zijn jullie hobby’s?
Paarden! En zoals al eerder vermeld is dat één van de redenen dat we hier naar toe zijn verhuisd. Voorheen hebben we alle drie op het zadel gereden maar sinds we het aangespannen rijden hebben ontdekt zitten we eigenlijk nooit meer op het paard. Daarnaast hebben we allebei altijd gezeild. Echter daar is het de laatste jaren helaas niet meer van gekomen.

Naar welke muziek luisteren jullie het liefst?
Eigenlijk best wel divers. Van jaren 60 tot hardrock en van Franse chansons tot  blues. Ook Nederlandstalige Singer-song vinden we soms mooi.

Naar welke televisieprogramma’s kijken jullie graag?
Muziekprogramma’s! En Herman houdt van Engelse en Duitse detectiveseries. Alida kijkt de laatsten alleen mee als het niet te spannend wordt i.v.m. een goede nachtrust.

Hebben jullie nog iets leuks om te vermelden in dit interview?
Ja, we zijn heel erg content met de keuze voor Peest. Het bevalt ons hier geweldig! En we zijn dan ook van plan om hier oud te worden.

Interview in februari 2019

Alida en Herman wonen er inmiddels al even...

 

P E E S T ons prachtige dorp in Drenthe