Welkom
Dorpsbelangen Peest
Agenda Peest
Waar stond ie
Van wie b'j der iene
Jeugd in Peest
Nieuw in Peest
nieuw in Peest 2019
nieuw in Peest 2014
nieuw in Peest 2013
nieuw in Peest 2012
nieuw in Peest 2011
nieuw in Peest 2010
Nieuws in Peest 2019
Peest in de media 19
Wie wil?
Recepten
Man en muziek
Man en schapen
Man en Paard
Glasvezel Peest
woon-werkboerderij P
Verkeer in Peest 4
Natuur in Peest
Historie Peest
Peest e.o. verkennen
Boermarke Peest
Verenigingen Peest
Peest in bedrijf
Sponsors
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2015
Archief 2014
Archief 2012
Archief 2013
Archief 2011
Archief 2010
Archief 2008-09
Vermist/verloren
Contact
Zo vindt u Peest
Downloads

Nieuw in Peest 2014
 

Wim & Marga
door Linde van Eijk

 

Wie zijn jullie en waar komen jullie oorspronkelijk vandaan?
Wij zijn Wim Venekamp en Marga van Lingen.
Wim: “Ik kom oorspronkelijk uit Nieuw Roden, daar heb ik heel lang gewoond en was ik boer. In 2002 ben ik in Norg komen te wonen.
Marga: “Ik ben geboren en getogen in Eelde.
In 1984 ben ik in Norg komen te wonen”.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Wim: “We waren praktisch buren van elkaar in Norg, maar we kenden elkaar eigenlijk niet zo goed. In 2010 overleed Marga's man Harm aan een tragisch ongeval. En begin 2011 overleed mijn vrouw Riekie aan een ernstige ziekte.
Op een dag reed ik met de trekker langs Marga's huis en toen zag ik haar huilend in de voortuin aan het werk. Ik stopte om te vragen hoe het met haar ging. Later hebben we een kop koffie gedronken samen en toen bleken we veel gemeen te hebben. We bouwden langzaam aan een vriendschap op. Uiteindelijk ontstond er iets moois tussen ons en later zijn we op vakantie naar Denemarken gegaan. Toen dit goed klikte hebben we besloten samen verder te gaan.
En zijn we op zoek gegaan naar een huis voor ons samen waar we een nieuwe start konden maken.
Dit hebben we gevonden in Peest!”

Waarom hebben jullie voor Peest gekozen?
Marga:”We waren op zoek naar een locatie niet te ver van Norg vandaan met voldoende ruimte voor de honden”.
Omdat deze plek aan deze eisen voldeed hebben we besloten een nieuw huis te bouwen helemaal naar onze eigen smaak”.

Zijn jullie al een beetje gesetteld en kennen jullie al mensen in Peest?
Marga: “Het huis is nagenoeg klaar en we zijn nu druk bezig met de tuin. Ik ken al wat mensen in Peest, maar vooral Wim kent hier veel mensen”.
Wim: “Ik kwam hier vroeger al bij 'de Dussels' toen ik zelf nog boer was”.

Wat doen jullie voor je beroep?
Wim: “Ik heb een 'Loon en Verhuur' bedrijf. Eigenlijk ben ik al 3 jaar met pensioen, maar ik doe nog steeds graafwerkzaamheden, o.a. voor het inrichten van tuinen. Verder graaf ik vijvers, kap bomen en doe vreeswerk”.
Marga: ”Ik ondersteun Wim met het maken van facturen voor zijn bedrijf. Verder werk ik bij een verpleeghuis in Ten Boer. Daar begeleid ik activiteiten en help ik met de verzorging van bejaarden”. 

Hebben jullie kinderen en/of kleinkinderen?
Marga: “Ik heb een zoon Sebastiaan, hij is 21 jaar en woont hier bij ons in Peest. Verder heb ik een dochter van 24 jaar, ze heet Annelies en woont al op zichzelf”.
Wim: “Ik heb een dochter Saskia (40jaar) en twee zoons: Jan-Willem (37 jaar) en Sander (33 jaar). Saskia en haar partner Peter hebben 2 kinderen: Rianka en Erjan. Ik ben dus al opa!”. 

Wat zijn jullie hobby’s?
Wim: “Vooral vroeger hield ik erg van de motorsport.” Verder vind ik het leuk om te lezen en sinds kort ook om te reizen, daar had ik vroeger geen tijd voor. En lekker uit eten samen met Marga”. Niet zo lang geleden hebben Marga en ik electrische fietsen aangeschaft en nu gaan we regelmatig fietsen in de mooie omgeving”.
Marga: “Ik ben erg creatief, ik maak o.a. bloemstukken en poppen. Verder vind ik het erg leuk om ons nieuwe huis in te richten. Zo hangt er in de keuken een zelfgemaakt wandbord met fotolijstjes van alle belangrijke mensen en dingen in ons leven”.

Peest, 26 juni 2014

  

  


Wim en Marga voor hun nieuwe woning


Wim en Marga in de nieuwe woning
 
Welke muziek spreekt jullie het meest aan ?
Wim: “Tijdens mijn werk heb ik altijd Radio Continue aan met Nederlandstalige muziek. Maar Andrea Bocelli vind ik ook geweldig. En laatst zijn we naar een operette concert geweest van Petra Berger en klassieke muziek van Bach!”.
Marga: “Ik hou erg van Blof, Stef Bos,
en ook van Andrea Bocelli. Verder vond ik Ilse de Lange en Waylon tijdens het Eurovisie Songfestival erg mooi”.

Naar welke t.v. programma’s kijken jullie het liefst?
Marga: “We kijken allebij graag naar Spoorloos, Memories, DNA Onbekend en Holland Doc. Verder kijk ik naar Grace Anatomy en af en toe naar tennis”.
Wim: “Gelukkig houden we van dezelfde programma’s. Ik vind het verder ook leuk om te kijken naar sportprogramma's zoals motorrace, autosport en voetballen”.

Hebben jullie huisdieren?
Wim: “Ik heb vroeger altijd veel dieren gehad, maar toen ik in Norg kwam te wonen wilde ik geen huisdieren meer, ik vond het niet handig als we op vakantie gingen”. Nu hebben we de dieren van Marga: een konijn, twee katten en één herdershond, de andere herdershond is onlangs helaas overleden.

Als je het voor het zeggen had in Nederland wat zou je dan willen veranderen?
Marga: “Oeff, daar noem je me wat! Nou eigenlijk zou ik wel willen dat er in de zorg dingen zouden veranderen. De top zou minder moeten verdienen en het zou veel socialer moeten. Nu vallen straks de mensen zonder sociaal netwerk buiten de boot”.
Wim: “Ik zou wel willen dat er meer respect voor elkaar en voor anderen zou zijn, minder hokjescultuur en meer ruimte voor mensen die 'anders' zijn”.

Hebben jullie nog wat toe te voegen aan dit interview?
“We hopen dat we nog heel lang en gelukkig samen mogen leven in dit prachtige dorpje Peest!”

 


 

P E E S T ons prachtige dorp in Drenthe