Welkom
Dorpsbelangen Peest
Uitslag dorpsquiz
Nieuwsbrief dec 2021
Schotse avond
coronavirus
nieuwsbrief mrt 2020
Veiligheidsavond '20
nieuwjaarsvisite '20
Fam. geschiedenis
Uitnodiging 13-3-'20
seniorenmiddag '19
archief 2019
archief 2018
archief 2017
archief 2016
archief 2015
archief 2014
archief 2013
archief 2012
archief 2011
archief 2010
Agenda jaarvergaderi
nieuwsbrieven 2010
berichten tussendoor
Peester ommetjes2010
kerstwandeling 2010
ijspret 2010
seniorenmiddag 2010
einde zomeractie'10
zomerfeest 2010
foto's zomerfeest 1
foto's zomerfeest 2
puzzelfietstocht
Pasen 2010
jaarvergadering 2010
priksleeen 2010
Ronde v h Westerveen
nieuwjaarsvisite'10
archief 2009
archief 2008
Agenda Peest
Waar stond ie
Van wie b'j der iene
Jeugd in Peest
Nieuw in Peest
Nieuws in Peest 2022
Nieuws in Peest 2021
Peest in de media 21
Wie wil?
Recepten
Man en muziek
Man en schapen
Man en Paard
Glasvezel Peest
woon-werkboerderij P
Verkeer in Peest
Verkeer in Peest 4
Natuur in Peest
Historie Peest
Peest e.o. verkennen
Boermarke Peest
Verenigingen Peest
Peest in bedrijf
Sponsors
Archief 2019
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
Archief 2015
Archief 2014
Archief 2012
Archief 2013
Archief 2011
Archief 2010
Archief 2008-09
Vermist/verloren
Contact
Zo vindt u Peest
Downloads

Dorpsbelangen  Peest

Jaarvergadering maart 2010
 

Dorpsbelangen Peest hield op maandag 8 maart 2010 haar jaarvergadering.

Uit de diverse verslagen blijkt dat Dorpsbelangen financieel en organisatorisch een gezonde vereniging is. 
Feija Eland was aftredend en had zich niet herkiesbaar gesteld. Pieter Wittenberg heeft met ieders instemming haar plaats ingenomen.

Na herschikking van functies ziet het bestuur er als volgt uit:
Wim Gelling: voorzitter
Marja  Slagter: secretaris
Pieter Wittenberg: penningmeester
Ferdinant Mulder: lid
Regina Bosma: lid

Na het huishoudelijke gedeelte kwam Jaap (Jobke) Nienhuis aan het woord.
Nienhuis is vooral bekend geworden is door zijn rol van weerman bij RTV-Noord en als moppen tapper bij het programma ‘an de stamtaofel’.

Jaap is een geboren verteller, op smeuïg Gronings bracht hij een klein deel van zijn levensverhaal in beeld.
Waarbij de Elfstedentocht van 1963 die hij nog op ‘holtjes’ uit gereden heeft wel  tot één van zijn hoogte punten hoort.

Jammer dat er nog al wat leden verstek hebben laten gaan, want die hebben een hele leuke avond gemist.

 

De aandachtige toehoordersDe lachende toehoorders

 


 
De verteller Jaap NienhuisDe beloning fraai verpaktDe genietende toehoorders

Jaaroverzicht activiteiten 2009

De activiteiten begonnen traditioneel met de Nieuwjaarsvisite. Zoals voorgaande jaren was de belangstelling groot. Na de koffie met kniepertjes was het tijd voor de quiz ronde, verzorgt door Wim en Fija. De aanwezige kregen allemaal een pet uitgereikt, gesponsord door Geert Bezu. En je raad het al we speelde het spel petje op, petje af. Omdat Thomas Vaer en Pieternel wegens familie omstandigheden niet konden komen, waren er ook vragen over wat onze dorpsgenoten dit jaar weer hadden mee gemaakt. Na deze quiz was het tijd voor een hapje en een drankje, verzorgt door slagerij Huisman. Het was een gezellige avond met veel belangstelling van de leden.


Hemmeltied
Hemmeltied verzorgde op 21 februari een uitzending van uit de Zorgboerderij. Heel wat Peestenaren passeerde de revue, en vertelde over zijn of haar hobby en werk. Maar er werd ook gestreden om een mooie prijs, tussen Feest Peest en Dorpsbelangen. Er werd fanatiek gestreden en geknutseld. Uiteindelijk mocht  Dorpsbelangen de prijs van € 100,- in ontvangst nemen. Die het bedrag weer aan de zorgboerderij heeft geschonken

Op 2 maart reist een groepje dames af naar Langelo om een stalraampje met voorjaarsbloemen in elkaar te knutselen. 


Pasen
Pasen betekend 3 dagen activiteiten voor jong en oud, van eieren verven voor de kinderen, en eieren zoeken voor jong en oud. Maar we begonnen in een gezellig aangeklede Mug de morgen met een heerlijk Paas ontbijt. De belangstelling was groot en zeker voor herhaling vatbaar. Tweede paasdag was er als afsluiting het paasvuur, waar voor altijd veel belangstelling is van uit de omgeving
Het was even wachten op de gasbrander, maar eenmaal in de brand was het snel gedaan met de bult. Mede door een droge periode, was er de volgende ochtend niet veel meer van het snoeiafval over.


De kindermiddag
De kindermiddag  13 mei had als bestemming Jeugdpark Nienoord in Leek. Een favoriete bestemming van de kinderen en lekker dichtbij. Alle kinderen konden zich dan ook weer heerlijk uitleven op alle speeltoestellen.


De fietstocht
Op 13 juni kon men deelnemen aan de fietstocht, deze voerde door de omgeving van Peest en Norg. Onderweg waren er spelletjes en vragen te beantwoorden. Sommige spelletjes leken zo makkelijk, maar gooi eens een bal in de lucht,  steek snel een prikker in een bol en vang de bal weer op. Ga er maar aan staan.


 

Het zomerfeest
Het zomerfeest van 22 augustus werd wat minder druk bezocht dan voorgaande jaren, maar was niet minder gezellig. Deze keer was ervoor gekozen om karaoke te doen, en het duo Nul en Niks kwam een optreden verzorgen. Iedereen had duidelijk wat last van schroom om de microfoon ter hand te nemen, en zijn of haar stem geluid te laten horen. Maar hoe later op de avond hoe harder er gezongen werd, en ontstonden er de leukste meiden groepen. De BBQ werd dit jaar voor het eerst verzorgd door Jos Beze en consorten. En het zag er goed uit en smaakte prima.


Pompoenen
Wie had dit jaar de zwaarste pompoen gekweekt, dat was de grote vraag. Maar voordat de uitslag bekend werd gemaakt, gingen we eerst de was ophangen. Achter de schuur bij Dussel was een mooi parcours uigezet en twee aan twee ging men de strijd aan. Het was één groot aan en uitkleed gebeuren. Nadat iedereen zijn kleding weer had gefatsoeneerd en aan de koffie zat in de Mug, kon de vraag beantwoord worden wie nu die zwaarst pompoen had gekweekt. Dit was Markus Rozenveld met 29,4 kg zware pompoen, maar je kunt ook bijna niet anders verwachten van een tuinman

Je hebt een digitale camera, maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden ervan. Voor deze vraag werd een info avond georganiseerd in de Mug. 

Op 24 oktober staat de herfstactiviteit gepland. Echter deze kon geen doorgang vinden omdat te weinig mensen zich hadden opgegeven.


De seniorenmiddagen
De senioren middagen worden goed bezocht. Onder leiding van Wim Gelling word de middagen ingevuld met oud Hollandse spelletjes, bingo, sjoelen, koffie drinken, maar ook de hersenen worden fit gehouden met quiz vragen. Zeker in de lange wintermaanden als het weer je binnen houdt, is het gezellig om even bij te praten.


De winter
De winter heeft zich in 2009 van haar beste kant laten zien. In januari 2009 werd er volop gebruik gemaakt van de ijsbaan, met spelletjes voor jong en oud. Ook de Mug deed goede zaken met de verkoop van warme chocolademelk, glühwein en broodjes knakworst. Maar dan december 2009, een dik pak sneeuw, helaas slecht voor de ijsvloer. Maar de kinderen van Peest vermaken zich opper best in de sneeuw en op het ijs.  Al die sneeuw brengt het bestuur op het idee om nog één activiteit te organiseren in 2009. Een mooie winter wandeling met onderweg warme chocolademelk en glühwein, en bij terug komst in de Mug erwtensoep.


De Mug
Tevens werd de Mug weer volop gebruikt door de klaverjasclub, de sjoelers die er graag wat deelnemers bij willen, de klootschieters en Dorpsbelang leden die er een feestje wilden vieren.  


Het was een goed jaar voor de Mug en Dorpsbelangen Peest.


 

P E E S T ons prachtige dorp in Drenthe