Welkom
Dorpsbelangen Peest
Agenda Peest
Waar stond ie
Van wie b'j der iene
Jeugd in Peest
Nieuw in Peest
Nieuws in Peest 2022
Nieuws in Peest 2021
Peest in de media 21
Wie wil?
Recepten
Man en muziek
Man en schapen
Man en Paard
Glasvezel Peest
woon-werkboerderij P
Verkeer in Peest
Verkeer in Peest 4
Natuur in Peest
Historie Peest
Peest e.o. verkennen
Boermarke Peest
Verenigingen Peest
Peest in bedrijf
Sponsors
Archief 2019
Archief 2018
Archief 2017
Archief 2016
publicatiedata 2016
jaaragenda 2016
Nieuw(s) in Peest 16
Oogsttijd in Peest
brand aardappelschuu
Vijver en plantsoen
Lars & FC Groningen
buurtcompetitie 2016
Peest & Zwitserland
Bloembollenpootdag
Helden van Peest
Peest in media 2016
Archief 2015
Archief 2014
Archief 2012
Archief 2013
Archief 2011
Archief 2010
Archief 2008-09
Vermist/verloren
Contact
Zo vindt u Peest
Downloads

Nieuws in Peest
Buurtcompetitie 2016

PEEST WINNAAR SPORTDAG BUURCOMPETITIE


 

Zondag 19 juni werd de sportdag voor dorpen en buurten georganiseerd door Beweegdorp Norg.

Op 6 verschillende onderdelen konden de Peesters laten zien dat zij erg vitaal en sportief zijn.

Er werd begonnen met een hardloopwedstrijd van Langelo naar Norg. Na iedere 1,5 kilometer sloot de volgende loper aan en met z’n vieren ging men over de finish. Edwin Rozenveld ging vliegend van start, na 1,5 kilometer sloot Andre Bakering aan en met z’n tweeën gingen ze op naar de 3 kilometer. Daar stond Luuk Hofsteenge klaar om aan te sluiten. 1,5 kilometer voor de finish mocht ook Carolien Rozenveld aansluiten. De hele race liep Peest op kop en in een moordend tempo werd naar de Brinkhofweide gerend. Het eerste onderdeel werd glansrijk gewonnen, wat een prestatie!

Inmiddels konden de klootschieters van start, Jan Bakering, John Penning, Riekje Geraerdts en Tieme Barkhuis mochten met z’n vieren tegen vier dames uit Langelo. Onderweg was het bijzonder gezellig. Peest bleef echter goed gooien en wist met 68 worpen over de finish te komen. De altijd gevatte buurtburgemeester van Langelo merkte na afloop op dat zij ‘dik’ gewonnen hadden met wel 108 punten tegen slechts 68 van Peest. En ook dit onderdeel bleek uiteindelijk gewonnen door Peest, hulde aan de klootschieters!

De klaverjassers mochten plaatsnemen bij café Zwaneveld. Willem Dussel met Markus Rozenveld en het andere koppel bestond uit Henk Bosma en Rieks Meijer. De kaarters trokken af en toe geen goede kaart maar wisten met hun kennis en kunde toch de vijfde plaats te bereiken.

Buiten op de Brinkhofweide was het tijd voor Peanutbal, een soort slagbal voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool. Behalve Peesters deden hier ook wat vriendjes en vriendinnetjes aan mee om het team van 8 personen compleet te krijgen. De eerste wedstrijd werd gewonnen, het team bestaande uit Ayanne Penning, Fayah Hofsteenge, Tom Dussel, Lars Dussel, GeertJan Mulder, Twan Hofsteenge, Hilde Emmens en Rosa Klein Hesselink was ondanks weinig traningsuren goed op elkaar ingespeeld. Het team van Zuidvelde/Huis ter Heide werd verslagen. Er was enige verwarring over de puntentelling maar ook  alle andere wedstrijden in de poule werden gewonnen. In de kruisfinales was er wat onduidelijkheid over de spelregels, maar uiteindelijk werd door de inzet van het team een verdienstelijke 4 e plaats gehaald!

In de zandbak op de Brinkhofweide stond een Levend Tafelvoetbal arena opgesteld. Ons team bestond uit Guido Koolen, André Bakering, Inge Dussel, Luuk Hofsteenge, Rolf Bruggink, Gerwin Meindertsma en Edwin Rozenveld. De hele middag werd gestreden tegen alle andere teams. Vaak ging het hard tegen hard, best lastig als je vast geketend bent aan een paal en alleen maar van links naar rechts kunt bewegen. In de strijd om de 3e en 4e plaats werd er tegen de Vogelbuurt gestreden. Het was spannend, maar de jongens en meid van Peest moesten toch de Vogelbuurt als hun meerdere erkennen. Wederom een vierde plaats voor Peest.

Als afsluiting was er de estafette 60 meter sprint. Het team moest uit 3 dames en 3 heren bestaan, waarvan in ieder geval één tiener, een twintiger, een dertiger en een veertiger. Tot het laatst bleef het nog onduidelijk wie zouden starten, nog wat pijntjes van de uitputtingsslag aan het begin van de middag en oude blessures die de kop opstaken. Ook de volgorde van lopen zorgde nog voor wat kopzorgen, maar uiteindelijk was het Janine Bosma die van start mocht gaan. Zij rende haar 60 meter en spurtte na twee bochtjes naar Markus Rozenveld, hij gaf na zijn run het stokje aan Femma Bezu die op haar beurt Edwin Rozenveld aan het rennen zette, na hem kwam de supersnelle Eline Meindertsma in de baan en die gaf het stokje aan Guido Koolen. Die wist uiteindelijk na een zeer close finish als derde binnen te komen. Wat een sprinters in Peest!

Tijdens de bbq werd de uitslag bekend en Peest bleek dit jaar de wisselbeker mee te mogen nemen! Hulde en dank aan alle sporters en suppoters, het was een sportieve, prachtige middag!


 

 

P E E S T ons prachtige dorp in Drenthe